Zupa z mięsem mielonym

4.5 (141 ocen)

  • 60 min

Bardzo pożywna zupa z mięsem mielonym, która może być potrawą jednogarnkową. Dodatek fasoli, ziemniaków i makaronu dodatkowo sprawia, że jest ona bardzo sycąca. Dodatkowo do zupy możemy podać świeże pieczywo lub grzanki czosnkowe zapieczone z serem żółtym

  • 60 min

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego
    2 łyżki oleju
    5 ziemniaków
    1 puszka pomidorów
    1 puszka białej fasoli
    2 marchewki
    1 pietruszka
    1/2 selera
    1 mały por
    100 g drobnego makaronu
    sól, pieprz, sos sojowy
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę, pietruszkę, selera oraz pora obrać i oczyścić. Pora pokroić w półksiężyce, marchewkę oraz pietruszkę w półplasterki, a selera w kostkę. Przełożyć wszystkie warzywa do garnka, zalać ok. 2,5 l zimnej wody, gotować na małym ogniu. 
  • 2. Na patelni rozgrzać olej, przełożyć na nią mięso mielone i smażyć przez około 5 minut. Następne przełożyć je do garnka.
  • 3. Ziemniaki obrać a następnie pokroić w kostkę, gotować na małym ogniu przez około 20-30 minut aż ziemniaki będą miękkie.
  • 4. Do gotującej się zupy wsypać makaron, gotować na małym ogniu kolejne 10 minut.
  • 5. Następnie dodać pomidory oraz fasolę, wymieszać.
  • 6. Zupę doprawić solą, świeżo mielonym pieprzem i sosem sojowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować