Zupa z kapusty i groszku

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Trochę nam tego i owego w lodówce pozostało. A, że na maksa wykorzystujemy produkty, więc wszystko było jasne. Młoda kapusta i groszek to idealne połączenie.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 małej główki młodej kapusty
    1 szklanka mrożonego groszku
    2 marchewki
    1 jabłko
    1,2 litra bulionu warzywnego
    1/2 szklanki startego parmezanu
    250 g pieczonych ziemniaków
    1 pęczek natki pietruszki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z kapusty i groszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa z kapusty i groszku 1. Pokrojone w plasterki marchewki i pokrojone w słupki jabłko gotujemy w bulionie warzywnym do miękkości.
    Kapustę szatkujemy i razem z groszkiem dodajemy do wywaru. Po chwili wrzucamy starty parmezan, co jakiś czas mieszamy.
    Po 5 minutach dodajemy pokrojone na duże kawałki, pieczone ziemniaki.
    Gotujemy do miękkości kapusty.
    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Podajemy z posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta Nowalijki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować