zupa z kapustą włoską i białą kiełbasą

0 (0 ocen)

  • 50 min

jesienią i zimą uwielbiam gotować i jeść rozgrzewające zupki ,a ta do nich należy

  • 50 min

Składniki:

  • kiełbasa biała 5 sztuk
    marchew 1 szt
    seler naciowy 1/4 szklanki pokrojony
    liść laurowy 4 szt
    ziele angielskie kilka sztuk
    kapusta posiekana 1 szklanka
    ziemniaki pokrojone w kostkę 1 szklanka
    natka pietruszki
    sól do smaku
    pieprz do smaku

Zupa z kapustą włoską i białą kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. marchew obierz i zetrzyj na tarce ,do garnka wlej wodę dodaj kiełbasę ,ziele oraz liść,gotuj po około 30 minutach dodaj marchewkę i seler ziemniaki pokrój w kostkę , jak marchew jest miękka dodaj ziemniaki, i za około 10 minut kapustę,całość gotuj do momentu aż warzywa będą miękkie wyjmij kiełbasę pokrój na kawałki ,dopraw zupę ,dodaj kiełbasę posyp posiekaną natką .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy