Zupa z fasolki szparagowej

0 (0 ocen)

Świeża zupa pachnąca latem:)

Składniki:

  • 1/2 kg skrzydełek kurzych
    1/2 kg żółtej fasolki szparagowej
    1/2 kg zielonej fasolki szparagowej
    3 marchewki
    1 średni seler
    2 pietruszki-korzenie
    1 por
    sól
    pieprz
    warzywko
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z fasolki szparagowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wrzucić opłukane mięso. Zalać wodą, tak mniej więcej 2-3cm nad mięso. Doprowadzić do wrzenia. W tym czasie obrać wszystkie warzywa. Włoszczyznę pokroić w kostkę. Kiedy woda z mięsem się zagotuje wrzucić pokrojone warzywa. Ponownie całość zagotować. Fasolkę szparagową pokroić na mniejsze kawałki. Wrzucić do gotującego się wywaru. Całość doprawić solą, pieprze oraz warzywkiem. Przykryć i gotować do miękkości warzyw. Podawać z chlebem.

Porady

1. Można użyć kilogram jednego rodzaju fasolki szparagowej. 2. Nie zaciągam zupy śmietaną, dzięki temu jest lżejsza i smaczniejsza.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować