Zupa z fasolką szparagową

0 (0 ocen)

Bardzo prosta i smaczna zupa.

Składniki:

  • 1 cebula
    1 ząbek czosnku
    Olej
    3 marchewki
    200 g fasolki szparagowej
    2 gałązki selera
    natka pietruszki
    1 kostka rosołowa
    1 łyżka octu winnego
    pieprz
    2 łyżki kwaśnej śmietany

Zupa z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i drobno siekamy, następnie podsmażamy na odrobinie oleju z przeciśniętym czosnkiem.
  • 2. Marchewkę obieramy i kroimy w plasterki, fasolkę oczyszczamy i kroimy w 1 cm kawałki.
    Warzywa dodajemy do cebuli i smażymy razem przez kilka minut. Następnie zalewamy wszystko wodą, tak aby składniki były przykryte i gotujemy z dodatkiem kostki rosołowej przez 30 minut. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem, maggi i octem. Zabielamy śmietaną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy