Zupa z fasolką szparagową

4.5 (164 ocen)

  • 30 min

Zupa bardzo smaczna, typowo letnia.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 udko z kurczaka
    1/2 kg fasolki szparagowej
    2 marchewki
    1/4 średniego selera
    1 średnia pietruszka
    1 mały por
    1 gałązka lubczyku
    6 średnich ziemniaków
    sól
    pieprz
    kostka rosołowa
    odrobina majeranku
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa z fasolką szparagową 1. Udko wymoczyć, zalać zimną wodą, dodać pokrojoną włoszczyznę, przyprawy. Gotować. Fasolkę umyć, pokroić na kawałki wrzucić do wywaru, gotować 10 min, następnie dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Wszystko gotować do miękkości, gotową zupę zaprawić zasmażką z mąki i odrobiny oleju. Posypać siekaną natką pietruszki.

Porady

Zamiast zasmażką, zupę można podprawić śmietaną.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować