Zupa z czerwonej soczewicy na gęsto

5 (1 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Helloł! Jesteście?!? Kochacie grochówkę, taką na styl „wojskowy”?

A tak na szybko chcecie przepis, który dorównuje tej grochówie? Wbijajcie i korzystajcie. Smacznie i domowo, przede wszystkim szybko. Walory smakowe, niezapomniane.

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 pętka kiełbasy ze świniobicia
    250 g boczku wędzonego sudtuiroler speck
    2marchewki
    1 pietruszka
    500 g ziemniaków
    250 g czerwonej soczewicy
    2 ząbki czosnku
    1,5 litra wrzątku
    1 łyżka majeranku
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z czerwonej soczewicy na gęsto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa z czerwonej soczewicy na gęsto 1. Marchewki i pietruszkę ścieramy na tarce do jarzyn.

    Boczek i kiełbasę kroimy w kostkę. Podobnie ziemniaki, choć w nieco większą.

    Czosnek siekamy.
    Warzywa podsmażamy na maśle, dorzucamy soczewicę.

    Całość zalewamy wrzątkiem, dodajemy majeranek. Gotujemy do miękkości soczewicy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Soczewica

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować