Zupa z cebuli i papryki

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kochani, musimy pozbywać się tego, co w zamrażarce zalega. Tak było z wędliną, którą sami popełniliśmy. Zapraszamy na degustację „Własnych popełnień ;)” Zawsze warto eksperymentować.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 cebule
    1 łyżka masła koziego
    1/2 strąka zielonej papryki
    1/2 strąka czerwonej papryki
    2 marchewki
    4 ziemniaki
    330 ml soku pomidorowego
    1/2 szklanki śmietany
    300 g ulubionej wędliny
    bulion warzywny
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem

Zupa z cebuli i papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa z cebuli i papryki 1. Cebule koimy w piórka.
    Papryki w paski.
    Smażymy na maśle razem, zalewamy bulionem, blendujemy. Dodajemy pokrojone marchewkami i ziemniaki, gotujemy kwadrans.
    Następnie dodajemy sok pomidorowy, pokrojoną w kostkę wędlinę i gotujemy pod przykryciem przez 20 min.
    Całość zabielamy śmietaną, solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować