Zupa truskawkowa z makaronem udon

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Typowa zupa owocowa, ale tym razem podana z japońskim makaronem udon. Sprawdza się.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg truskawek
    1/2 szklanki cukru
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    1/3 szklanki śmietany
    makaron udon

Zupa truskawkowa z makaronem udon - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa truskawkowa z makaronem udon 1. Truskawki opłukałem, usunąłem szypułki. Włożyłem do garnka z gorącą wodą (ok 2,5 l ) i gotowałem tak, aby truskawki zaczęły się rozgotowywać. Dosypałem cukier. Zupę zagęściłem mąką. Pod koniec gotowania zabieliłem delikatnie śmietaną. W wrzątku ugotowałem makaron udon zgodnie w przepisem na opakowaniu. Po ugotowaniu połączyłem z zupą. Udekorowałem listkami mięty cytrynowej.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy