ZUPA ŚLIWKOWA

0 (0 ocen)

  • 30 min

BARDZO SMACZNA,DELIKATNA,FANTASTYCZNA LETNIA ZUPKA.

  • 30 min

Składniki:

  • 0.5 KG ŚLIWEK
    1 L BULIONU DROBIOWEGO LUB WARZYWNEGO
    2 ŁYZKI MASŁA
    0.5 ŁYZECZKI CYNAMONU
    3 GOZDZIKI
    2 ŁYŻKI CUKRU TRZCINOWEGO
    2 ŁYZKI ŚMIETANY
    BAGIETKA

Zupa śliwkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ŚLIWKI MYJEMY,PESTKUJEMY,PRZEKRAWAMY NA POŁÓWKI I OBSMAŻAMY NA MAŚLE.
    OBSMAŻONE OWOCE ZALEWAMY BULIONEM,DODAJEMY CUKIER,GOZDZIKI.GOTUJEMY OKOŁO 15MINI PRZECIERAMY PRZEZ SITO.DOPRAWIAMY CYNAMONEM,ŚMIETANĄ.BAGIETKĘ KROIMY NA KOSTKĘ I RUMIENIMY W PIEKARNIKU LUB MAŚLE

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy