Zupa serowo-porowa z pulpecikami drobiowymi

4.5 (143 ocen)

  • 40 min

Zupa ta jest pyszna i można zaserwować ją na każdą okazję rodzinną.

  • 40 min

Składniki:

  • Na 4 osoby:
    Pulpeciki : 1 pierś z kurczaka mielona , 1 jajko, natka pietruszki, sól, pieprz, ząbek czosnku i 2 łyżki bułki tartej.
    Makaron muszelki - małe
    Zupa: wywar z pulpecików, tarta marchew, seler, pietruszka, 1 por , listek laurowy, 3 serki topione kremowe.
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa serowo-porowa z pulpecikami drobiowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zmielona pierś z kurczaka, 1 jajko, natka pietruszki, sól, pieprz, ząbek czosnku i 2 łyżki bułki tartej i wyrobić pulpeciki. Na gotującą się wodę wrzucić małe pulpeciki, chwilę pogotować i wyjąć do miski. Do wywaru z pulpetów dodać starte warzywa: marchew, seler ,pietruszkę, listek laurowy, Por pokroić na drobne paski i poddusić na masełku i dodać do wywaru. Do wywaru dodać 3 serki kremowe topione. Zupę doprawić solą, pieprzem, ząbek czosnku. Po zagotowaniu dodać natkę pietruszki. Do każdej miseczki dodajemy 2 łyżki makaronu, kilka pulpecików i zalewamy zupą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować