Zupa serowo-pieczarkowo-mięsna

0 (0 ocen)

  • 45 min

Pyszna zupa idealna na obiad .

  • 45 min

Składniki:

  • 2,5 l wody, 2 kostki rosołowe,średnia marchewka, 500g mięsa mielonego, 0.5kg pieczarek, por, 2 małe cebulki, 2 serki topione (ziołowy i śmietankowy), listek laurowy, ziele angielskie, pieprz ziarnisty.

Zupa serowo-pieczarkowo-mięsna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotować wodę z kostkami rosołowymi i marchewką pokrojoną w kostkę . Mięso mielone podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Pieczarki pokroić w plastry i wrzucić na patelnię .Gdy woda z pieczarek odparuje dodać pokrojony por i cebulkę. Poddusić chwilę i wrzucić do garnka razem z mięsem mielonym. Dodać serki topione, kilka listków laurowych i ziele angielskie. Doprawić solą i pieprze. Smacznego !

Porady

Z mięsa mielonego można uformować kuleczki które wystarczy wrzucić do gotującego się bulionu wtedy otrzymamy ładnie wyglądającą przystawkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy