zupa serowa z pieczarkami i mięsem mielonym

4.38 (172 ocen)

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

przepyszna i prosta zupa serowa

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 250 g makaronu świderki
    - 2 śrenie marchewki
    - 1 por
    - 1 cebula
    - 500 g pieczarek
    - 500 g mięsa mielonego
    - 4 serki topione (podłóżne) o smaku śmietankowym
    - 3 l wody
    - 2 łyżki masła
    - pieprz
    - kucharek
    - maga
Wystaw ocenę:

4.38 (172 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa serowa

Zupa serowa z pieczarkami i mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Makaron gotujemy al'dente. Następnie odcedzamy.
    2. Marchewkę obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Por myjemy i kroimy w krążki. Na patelni roztapiamy łyżkę masła. Dodajemy marchewkę i por i podsmażamy. Następnie przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy.
    3. Cebulę kroimy w koskę. Na patelni roztapiamy pół łyżki masła. Dajemy mięso mielone i cebulę. Doprawiamy pieprzem, kucharkiem i magą. Podsmażamy. Następnie dodajemy do garnka z marchewką i porem.
    4. Pieczarki obieramy i kroimy w talarki. Na patelni roztapiamy pół łyżki masła. Dodajemy pieczarki i podsmażamy. Następnie dodajemy do garnka.
    5. Dodajemy serki topione i makaron i gotujemy do roztopienia serków. Całośc doprawiamy pieprzem i kucharkiem.
    Smaczengo.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

4.42 (153 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Zupa z mięsem mielonym

4.42 (153 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zupa z mięsem mielonym

Krystyna32 Pyszna, aromatyczna i pożywna zupa. 20 min

To może cię zainteresować