Zupa serowa z pieczarkami i mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Makaron gotujemy al'dente. Następnie odcedzamy.
2. Marchewkę obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Por myjemy i kroimy w krążki. Na patelni roztapiamy łyżkę masła. Dodajemy marchewkę i por i podsmażamy. Następnie przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy.
3. Cebulę kroimy w koskę. Na patelni roztapiamy pół łyżki masła. Dajemy mięso mielone i cebulę. Doprawiamy pieprzem, kucharkiem i magą. Podsmażamy. Następnie dodajemy do garnka z marchewką i porem.
4. Pieczarki obieramy i kroimy w talarki. Na patelni roztapiamy pół łyżki masła. Dodajemy pieczarki i podsmażamy. Następnie dodajemy do garnka.
5. Dodajemy serki topione i makaron i gotujemy do roztopienia serków. Całośc doprawiamy pieprzem i kucharkiem.
Smaczengo.
Komentarze