Zupa serowa z klopsikami

4.48 (196 ocen)

  • 60 min

Mocno serowy smak zupy z dodatkiem klopsików

  • 60 min

Składniki:

  • 3 szklanki wywaru warzywnego
    klopsiki
    200 g sera żółtego
    1 duża śmietana 12%
    50 g masła
    płaska łyżka mąki
Wystaw ocenę:

4.48 (196 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa serowa Klops Klopsiki Ser

Zupa serowa z klopsikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wywar warzywny przygotowałam z 3 marchewek, pietruszki, cebuli i 2 ząbków czosnku.
  • 2. W rozndlu rozpuścić na maśle mąkę, zalać wywarem warzywnym. Wrzucić czosnek i cebulę. Całość zblendować. Dodać śmietanę, a następnie starty żółty ser. MIeszać co jakiś czas, gotować ok 10 min. Do zupy dodać klopsiki z mięsa mielonego. Doprawić do smaku tymiankiem i gałką muszkatołową.

Porady

Zamiast klopsików można użyć grzanek z chleba.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować