Zupa serowa

4.5 (170 ocen)

  • 10 min

Ta szybka zupa to ciekawe urozmaicenie codziennego menu.

  • 10 min

Składniki:

  • 2 szklanki bulionu
    1/2 szklanki mleka
    1/2 szklanki białego wytrawnego wina
    2 serki topione o smaku goudy lub ementalera
    sól, pieprz
    szczypta gałki muszkatołowej
    bułka lub kilka kromek angielki
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa serowa Grzanki Ser

Zupa serowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bulion z mlekiem zagotować, dodać serki topione i mieszać aż się rozpuszczą. Doprawić solą, pieprzem i gałką. Zdjąć z gazu i wlać wino. Wymieszać.
  • 2. Kromki bułki opiec w tosterze i pokroić w kwadraciki. Gorąca zupę wlać do talerzy, posypać grzankami i świeżo zmielonym pieprzem.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować