Zupa rozgrzewająca z pulpecikami

0 (0 ocen)

Pyszna rozgrzewająca zupka z warzywami i pulpetami mięsnymi na obiad.

Składniki:

  • na zupę
    0,5 kg - pieczarek
    2- papryki słodkie
    2- słoiki sosu meksykańskiego
    2- puszki fasoli czerwonej
    sól i pieprz
    liście laurowe
    ziele angielskie
    majeranek
    1- marchewka
    1- pietruszka
    0,5- selera
    0,5 - pora
    1- łyżka masła
    1- cebula
    sól
    3,5 l wody
    Pulpety
    0,5 kg-mięso mielone
    jajko - 1 szt
    bułka tarta - 3 łyżki
    sól i pieprz
    tłuszcz do smażenia
    mąka do obtoczenia pulpetów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Sos słodko-kwaśny

Zupa rozgrzewająca z pulpecikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wlać wodę do garnka i włożyć obrane , opłukane i pokrojone w kostkę warzywa, gotować. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na maśle.
  • 2. Pieczarki opłukać, osączyć, pokroić w pół plastry, dodać do cebuli, razem poddusić. dodać do warzyw, razem z przyprawami, gotować.
  • 3. Następnie przygotować pulpeciki. Przełożyć do miski mięso, dodać jajko, bułkę tartą, sól i pieprz, dobrze wyrobić masę mięsną.
    Z mięsa formować pulpeciki, wielkości orzecha włoskiego. Pulpeciki obtaczać w mące, smażyć na tłuszczu, przełożyć do warzyw, gotować.
  • 4. Papryki pokroić w kostkę, dodać do pulpetów, razem z odlaną z zalewy fasolą, oraz sos meksykański, razem podgotować 3 minuty, doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • 5. Gdyby zupa będzie za rzadka, zaciągnąć ją 2 łyżkami mąki, rozrobionej z wodą, zagotować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Papryka Pieczarki Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować