Zupa porowa z kurczakiem

4.5 (187 ocen)

Zdrowa, lekko strawna i jednocześnie pożywna zupa, którą często przygotowuję zimą.

Składniki:

  • podwójny filet z kurczaka
    2 duże pory
    1 marchewka
    1 pietruszka
    ½ selera
    parę gałązek posiekanej natki pietruszki
    sól, pieprz
    100 ml śmietany do zupy
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa porowa z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte mięso zalać 1 i ½ l wody i zagotować. Oczyszczone warzywa pokroić i włożyć do wywaru, dodać trochę soli. Gotować około 30 minut do miękkości warzyw i mięsa.
  • 2. Mięso wyjąć, przestudzić i pokroić w kostkę. Zupę zmiksować, podgrzać, doprawić solą i pieprzem, dodać pokrojone mięso. Wymieszać ze śmietaną i posypać natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować