Zupa pomidorowo-ogórkowa z makaronem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kolejne połączenie, które naszym zdaniem wyszło bardzo smaczne.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g udek z kurczaka
    1,5 litra wody
    1 por
    2 marchewki
    1 pietruszka
    1 mały seler korzeniowy
    2 łyżki pasty rosołowej
    2 liście laurowe
    2 ziarna ziela angielskiego
    1/2 ogórka wężowego
    500 ml soku pomidorowego
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    1 łyżeczka lubczyku
    1 łyżeczka estragonu
    makaron
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa ogórkowa Zupa pomidorowa

Zupa pomidorowo-ogórkowa z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa pomidorowo-ogórkowa z makaronem 1. Mięso oczyszczamy, zalewamy zimną wodą, wsypujemy ½ łyżeczki soli, doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy płomień, gotujemy ze dwa kwadranse. Mięso usuwamy. Usuwamy szumowiny, dodajemy obrane marchewki, związany por, pietruszkę, seler, ziele angielskie, liście laurowe, lubczyk, estragon, pastę rosołową, gotujemy pod przykryciem do miękkości marchewki. Warzywa usuwamy, marchewki kroimy na mniejsze kawałki, podobnie pietruszkę i seler. Wrzucamy z powrotem do wywaru, razem z obranym i pokrojonym ogórkiem.
    Wlewamy sok, dodajemy koncentrat pomidorowy, zagotowujemy. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem. Podajemy z makaronem i posiekaną natką pietruszki.
    Można zabielić śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować