Zupa pomidorowa z serowymi grzankami

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pomidorowa ze świeżych pomidorów, ze słodką śmietanką, z miodem, świeżą bazylią i czosnkiem. Najlepsze na letnie obiady i nie tylko. Zupę można podawać tradycyjnie z ryżem lub makaronem, lub bagietką zapieczoną z mozzarellą.

  • 50 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 litr zmiksowanych świeżych pomidorów lub passaty
    1 litr bulionu
    200 ml słodkiej śmietany
    1 główka czosnku
    1 duża cebula
    pęczek świeżej bazylii
    oregano
    1 łyżka miodu
    sól, pieprz
    olej do smażenia
    bagietka
    ser mozarella 1 kulka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa pomidorowa z serowymi grzankami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę poszatkować, zeszklić na oleju, dodać czosnek i smażyć 3 minuty, wlać zmiksowane pomidory oraz bulion.
  • 2. Wszystko razem zagotować, następnie dodać poszatkowaną bazylię, miód i śmietanę, przyprawić solą i pieprzem.
  • 3. Zupę podajemy z grzanką zapieczoną w piekarniku z mozzarelą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować