Zupa pomidorowa z ryżem

4.99 (164 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zapraszam na zupę pomidorową w wersji z ryżem. Przygotowana na mięsnym wywarze smakuję wyśmienicie. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 podudzia
    2 l wody
    3 marchewki
    liść pora
    woreczek ryżu
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    domowa przyprawa do zupy
Wystaw ocenę:

4.99 (164 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa pomidorowa

Zupa pomidorowa z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka myjemy i osuszamy, wkładamy do garnka z gotującą się wodą ( zbieramy szumowiny ). Warzywa myjemy. Marchewki obieramy i kroimy w kosteczkę, a liść pora na drobno i wkładamy do garnka z udkami po 20 minutach gotowania. Po następnych 15 minutach wkładamy woreczek z ryżem i gotujemy przez około 10 minut. Po tym czasie wyjmujemy ryż i udka, mięso oddzielamy od kości i wyjmujemy z woreczka ryż. Wkładamy do garnka z zupą i dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawę do smaku, zagotowujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Przyprawy Ryż Udka z kurczaka Woda Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować