Popularna,lubiana przez wielu, zupa pomidorowa z makaronem.
50 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
skrzydełka z kurczaka 4 sztuki
duża marchew
mały koncentrat pomidorowy
śmietana
czosnek 2 ząbki
woda 1,5 l
Domowa kostka rosołowa 1 łyżka
natka pietruszki
lubczyk
por
listek laurowy 2 sztuki
ziarna ziela angielskiego 4 sztuki
sól
pieprz ziołowy
makaron 1 opakowanie
Zupa pomidorowa z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do gotującej się wody ze skrzydełkami wrzucamy listki laurowe, ziele angielskie, pokrojoną w ćwiartki marchew i lubczyk. Po zdjęciu szumowiny gotujemy 25 minut, dodajemy por, domową kostkę rosołową i pozostałe przyprawy do smaku. Gdy marchew i mięso jest miękkie dodajemy czosnek pokrojony, koncentrat pomidorowy, pokrojoną natkę pietruszki i zabielamy troszkę śmietaną. W między czasie gotujemy makaron według instrukcji na opakowaniu.
Komentarze