Zupa pomidorowa na skrzydełkach

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Delikatny smak zupy pomidorowej nie tylko w poniedziałki ;)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg skrzydełek z kurczaka
    300 g marchewki
    4 ziarna ziela angielskiego
    4 liście laurowe
    750 passaty pomidorowej z bazylią
    ulubiony makaron
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa pomidorowa

Zupa pomidorowa na skrzydełkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa pomidorowa na skrzydełkach 1. Skrzydełka oczyszczamy.
    Marchewki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki.
    Zalewamy zimna wodą, tak by poziom wody był 2-3 cm ponad mięsem.
    Dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, ½ łyżeczki soli. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy płomień, usuwamy szumowiny i gotujemy jeszcze przez kwadrans.
    Mięso i marchewki wyławiamy. Marchewki kroimy w słupki.
    Wywar przecedzamy przez drobne sito. Ponownie przelewamy do garnka, dodajemy passatę, wrzucamy marchewki. Zagotowujemy.
    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Podajemy z ulubionym makaronem.

    A co ze skrzydełkami? O tym wkrótce…
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor Skrzydełka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować