Zupa pieczarkowa z makaronem

4.5 (151 ocen)

  • 45 min

Smaczna zupa pieczarkowa z makaronem. Uczta dla smakoszy grzybów

  • 45 min

Składniki:

  • 500 g pieczarek
    1,5 l bulionu mięsnego
    3 średnie marchewki
    1 pietruszka
    1 kawałek selera
    1 łyżka masła klarowanego
    1 mały por
    200 g makaronu
    250 ml śmietany kremówki
    1 liść laurowy
    2 ziela angielskie
    sól
    pieprz
    2 łyżki posiekanego koperku
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa pieczarkowa z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę, pietruszkę,seler, por obrać i pokroić w kostkę.
    Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć chwilę warzywa.
    W garnku zagotować bulion, dodać podsmażone warzywa, pieczarki pokrojone w plasterki,
    liść laurowy, ziele angielskie i gotować. Wszystko doprawić solą i pieprzem.
    Na koniec dodać śmietanę.
    Makaron ugotować osobno według instrukcji na opakowaniu.
    Zupę podać z makaronem i posypać koperkiem.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Makaron Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować