Zupa pieczarkowa z marchewką i ziemniakami

5 (147 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób

Zupa pieczarkowa to idealna propozycja na pyszną, lekką oraz jednocześnie sytą zupę. Jest bardzo aromatyczna i taka mocno... pieczarkowa. Lubicie? Ja bardzo, szczególnie ze sporą ilości śmietany!

  • 60 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • mięso na wywar (opcjonalnie)
    300-400g pieczarek
    4-5 ziemniaków
    1 marchewka (duża)
    1 pietruszka
    kawałek selera
    kawałek pora (opcjonalnie)
    3 listki laurowe
    3 ziarenka ziela angielskiego
    sól, pieprz
    Dodatkowo:
    śmietana (ilość według gustu)
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

5 (147 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa pieczarkowa

Zupa pieczarkowa z marchewką i ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować wywar mięsny z dodatkiem listków laurowych, ziela angielskiego i soli.
    Dodać pokrojone warzywa (ziemniaki, marchewkę, pietruszkę, pora oraz selera) oraz pieczarki.
    Całość gotować do miękkości.
    Na końcu do zupy wmieszać śmietanę z uprzednio posiekaną natką pietruszki.
    Doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować