Zupa pieczarkowa

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pyszna, kremowa zupa pieczarkowa.

  • 40 min

Składniki:

  • 50 dag pieczarek
    1 cebula
    1 marchewka
    3 l wywaru drobiowego
    1 serek topiony śmietankowy
    1,5 szklanki drobnego makaronu np. muszelki
    przyprawy sól, pieprz, maggi, ziele angielskie, liść laurowy
    świeży koperek

Zupa pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować i odstawić.
  • 2. Pieczarki kroimy w plasterki, cebulkę w kostkę. Podsmażamy na odrobinie oleju, do momentu aż z pieczarek odparuje woda.
  • 3. Gotujemy wywar. Następnie dodajemy do niego podsmażone pieczarki, startą na grubszej tarce marchewkę, kilka ziaren ziela angielskiego i liść laurowy. Wszystko razem gotujemy około 20 min. Następnie dodajemy pokrojony serek topiony i gotujemy jeszcze do momentu rozpuszczenia serka. Na koniec dodajemy ugotowany makaron i świeży koperek i gotowe!
  • 4. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy