Zupa ogórkowa

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszną zupę ogórkową. Przygotowana na żeberkach z ziemniakami z dodatkiem swojskiego mleka. Polecam na obiad.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 l wody
    30 dag żeberek
    2 marchewki
    1 pietruszka
    3 - 4 ziemniaki
    słoik tartych kiszonych ogórków ( 0,5 l )
    1/2 szkl swojskiego mleka
    1 łyżka pokrojonego zielonego koperku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa ogórkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i wkładamy do gotującej się wody, zbieramy szumowiny. W międzyczasie marchewki i pietruszkę obieramy i myjemy, kroimy w kostkę. Dokładamy do garnka po 25 minutach gotowania żeberek. Ziemniaki obieramy i kroimy w sporą kostkę i dokładamy do garnka z zupą. Gdy warzywa są ugotowane dodajemy starte kiszone ogórki, gotujemy razem przez około 10 minut. Na samym końcu wlewamy mleko. Przed podaniem dekorujemy zielonym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować