Zupa meksykańska - expres

5 (189 ocen)

Smaczna i pożywna z

Składniki:

  • 25 dag piersi z kurczaka
    1 papryka
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    1 puszka pokrojonych pomidorów
    1 puszka czerwonej fasoli
    1 puszka kukurydzy
    1 cebula
    500ml bulionu mięsnego
    pieprz cayenne
    sól, pieprz czarny mielony
    zioła do posypania
    3 łyżki oliwy
Wystaw ocenę:

5 (189 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa meksykańska - expres - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa po meksykańsku 1. Na patelni przesmażyć piórka cebuli, nie rumienić.
    Dodać mięso i paprykę pokrojone w paski .Smażyć chwilę, wlać koncentrat i pomidory z puszki. Zagotować. Dorzucić dobrze odsączoną fasolę i kukurydzę.
    Wlać bulion, doprawić pieprzem cayenne, solą i pieprzem czarnym świeżo zmielonym.
    Gotować na małym ogniu 15 min. Posypać ziołami np. tymiankiem, pietruszką.

    Wersja dla wegetarian bez mięsa, też bardzo smaczna, z bagietką lub bez.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować