250 g marchewki
1 cebula
1 pietruszka
3 ziemniaki
20 g imbiru
3 łyżki masła
550 ml bulionu lub wody z vegetą
mała puszka mleczka kokosowego
sól, pieprz do smaku
Zupa marchewkowo-imbirowo-kokosowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Marchewkę, pietruszkę obrać i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Imbir obrać i pokroić drobną kostkę. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Cebulkę przysmażyć na patelni z masłem. Dodać marchewkę, pietruszkę i ziemniaki i przysmażać. Wszystko wrzucić do bulionu lub wody i gotować 15 minut pod przykryciem. Później dorzucić imbir i gotować jeszcze około 25 minut. Pod koniec gotowania dolać mleczko kokosowe i zagotować i doprawić solą i pieprzem według uznania.
Komentarze