Zupa marchewkowo-imbirowo-kokosowa

4.98 (167 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Rozgrzewająca zupa w sam raz na zimę i wiosnę.

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g marchewki
    1 cebula
    1 pietruszka
    3 ziemniaki
    20 g imbiru
    3 łyżki masła
    550 ml bulionu lub wody z vegetą
    mała puszka mleczka kokosowego
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.98 (167 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa marchewkowa

Zupa marchewkowo-imbirowo-kokosowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę, pietruszkę obrać i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Imbir obrać i pokroić drobną kostkę. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Cebulkę przysmażyć na patelni z masłem. Dodać marchewkę, pietruszkę i ziemniaki i przysmażać. Wszystko wrzucić do bulionu lub wody i gotować 15 minut pod przykryciem. Później dorzucić imbir i gotować jeszcze około 25 minut. Pod koniec gotowania dolać mleczko kokosowe i zagotować i doprawić solą i pieprzem według uznania.

Porady

Zamiast mleczka kokosowego można dodać śmietany.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Imbir Marchewka Mleko kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować