Zupa marchewkowa na skrzydełkach

4.5 (189 ocen)

  • 3 godz.

Smak dzieciństwa, gotowała ją moja babcia, mama, teraz ja często gotuję. Jest tania, szybko się przygotowuje.

  • 3 godz.

Składniki:

  • skrzydełka z kurczaka
    6 dużych marchwi
    2 pietruszki
    kawałek selera
    por
    4 ziemniaki
    3 liście laurowe
    5 ziarna ziela angielskiego
    majeranek
    sól
    pieprz
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa marchewkowa na skrzydełkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pokrojone warzywa. 1. Umyć i obrać warzywa, pokroić w kostkę.
    Do garnka wlać 2litry wody,wrzucić skrzydełka i pokrojone warzywa.
    Gotować warzywa, aż będą miękkie.
    Obrać ziemniaki
  • Rozdrobnione warzywa. 2. Odlać warzywa, udusić na miazgę. Wrzucić do garnka, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Posolić, dodać przyprawy. Gotować do miękkości wszystkich produktów. Na talerzu posypać natką pietruszki.

Porady

Do zupa można użyć mrożone warzywa. Bardzo dobrze smakuje ugotowana na żeberkach.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować