Smak dzieciństwa, gotowała ją moja babcia, mama, teraz ja często gotuję. Jest tania, szybko się przygotowuje.
3 godz.
Składniki:
skrzydełka z kurczaka
6 dużych marchwi
2 pietruszki
kawałek selera
por
4 ziemniaki
3 liście laurowe
5 ziarna ziela angielskiego
majeranek
sól
pieprz
natka pietruszki
Zupa marchewkowa na skrzydełkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Umyć i obrać warzywa, pokroić w kostkę.
Do garnka wlać 2litry wody,wrzucić skrzydełka i pokrojone warzywa.
Gotować warzywa, aż będą miękkie.
Obrać ziemniaki
2.Odlać warzywa, udusić na miazgę. Wrzucić do garnka, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Posolić, dodać przyprawy. Gotować do miękkości wszystkich produktów. Na talerzu posypać natką pietruszki.
Porady
Do zupa można użyć mrożone warzywa.
Bardzo dobrze smakuje ugotowana na żeberkach.
Komentarze