Zupa krem ziemniaczano - marchewkowa z serkiem topionym

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Prosta i szybka w przygotowaniu o naprawdę przyjemnym smaku

  • 45 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 średnie ziemniaki
    3-4 duże marchewki
    1 serek topiony 100 g smak śmietankowy
    sól, pieprz
    liść laurowy, ziele angielskie
    2 ząbki czosnku
    1 duża zeszklona cebulka
    2 łyżki oleju
    1 litr bulionu / wody

    suszony czosnek niedźwiedzi lub świeża zielenina do dekoracji
    groszek ptysiowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem Zupa marchewkowa

Zupa krem ziemniaczano - marchewkowa z serkiem topionym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki, marchewkę i cebulę obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Ziemniaki i marchewkę wrzucamy do garnka i zalewamy bulionem, a także dodajemy ziele angielskie i liść laurowy. Gotujemy do miękkości, pod przykryciem na małym ogniu. Cebulkę szklimy na oleju - nie rumienimy a pod koniec dodajemy posiekany czosnek. Przekładamy do miękkich jarzyn. Wyciągamy ziele oraz liścia. Wrzucamy serek topiony i mieszamy by się nieco roztopił. Zdejmujemy z ognia i miksujemy. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Podajemy z groszkiem ptysiowym oraz dodatkiem zieleniny lub suszonego czosnku niedźwiedziego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować