Zupa krem ze strąków groszku

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pamiętacie o maksymie: Gotuję, nie marnuję ? Tym razem łuskaliśmy groszek do innego dania, zostały strąki…i wiecie co? Smak wymiata!

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 800 g strąków po groszku
    3 łyżki startego parmezanu
    1 łyżka kwaszonej śmietany
    sól, pieprz

Zupa krem ze strąków groszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa krem ze strąków groszku 1. Strąki gotujemy w osolonym wrzątku przez 30 min (wody wlewamy by zakryła strąki). Studzimy blendujemy (razem z wodą w której gotowały się), przecieramy przez drobne sito.
    Dodajemy parmezan, śmietanę (dokładnie łączymy), do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy