Zupa krem z zielonego groszku

5 (187 ocen)

  • 60 min

Polecam ,póki czas na świeży zielony groszek.

  • 60 min

Składniki:


  • 500 g świeżego groszku
    2 marchewki
    por
    seler
    łyżka masła
    800 ml bulionu warzywnego
    drobny makaron
    gęsta śmietana
    sól ,pieprz
Wystaw ocenę:

5 (187 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa krem z zielonego groszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Groszek ,kroimy marchew (jedną w całości) ,seler ,pora i podsmażamy na maśle ,zalewamy bulionem ,gotujemy ok. 30 min. Ostudzamy i miksujemy blenderem. Wsypujemy posiekany koperek i ponownie blendujemy. Do zupy wsypujemy drobny makaron ,pokrojoną w kostkę marchew i gotujemy ,ciągle mieszając , do miękkości makaronu. Doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Podajemy z gęstą śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować