Zupa-krem z zielonego groszku

0 (0 ocen)

Za groszkiem nie przepadam,a ta zupka bardzo mi smakuje.

Składniki:

  • 250 ml bulionu
    200 g groszku zielonego ( świeży lub mrożony)
    kilka gałązek bazylii
    pieprz ziołowy,sól,pieprz
    2 łyżeczki jogurtu naturalnego
    kawałek sera
    1 kromka chleba razowego

Zupa-krem z zielonego groszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bulion zagotować. Wrzucić groszek i bazylię. Gotować ok. 15 min.
    Przyprawić. Dodać śmietanę. Zblenderować.
    Kromkę chleba pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni bez tłuszczu.
    Zupkę wlać do miski,posypać startym serem i grzankami. Udekorować groszkiem i listkami bazylii.

Komentarze

Podobne przepisy