Zupa krem z zielonego groszku

4.5 (149 ocen)

  • 10 min

Zupa, która zachwyca swoim smakiem i urzeka wyjątkowym kolorem

  • 10 min

Składniki:

  • 200 g zielonego mrożonego groszku
    1/2 korzenia średniej pietruszki
    Kawałek selera korzeniowego
    1/2 małej cebuli
    3 cm białej części pora
    Zielony świeżo mielony pieprz
    Sól do smaku
    750 ml wody
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem

Zupa krem z zielonego groszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki (warzywa korzeniowe starte na tarce o dużych oczkach, cebula, czosnek, por pokrojone na małe kawałki) wrzucam do garnka z zimną wodą i gotuję ok.10 min. Następnie dodaję mrożony zielony groszek i gotuję jeszcze 10 min.(do miękkości groszku). Teraz jeszcze tylko należy zmiksować zupę do uzyskania gładkiej, aksamitnej konsystencji.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować