Zupa jest delikatna a zarazem wyrazista dzięki mięcie
40 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
2 pęczki rzodkiewek
1 cebula
olej lub masło klarowane
1 duży ziemniak
1 l bulionu drobiowego może być z kostki
100 g serka topionego
pieprz
sól
1/3 szkl listków mięty
Zupa krem z rzodkiewek z serkiem topionym i miętą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warzywa myjemy i obieramy, zostawiamy kilka rzodkiewek do przystrojenia a resztę kroimy w dużą kostkę. Na patelnię wkłądamy masło i złocimy cebulkę po czym dodajemy resztę warzyw. Podsmażamy wszystko 5 minut do zrumienienia, zalewamy bulionem i doprawiamy solą i pieprzem.Gotujemy około 10 minut. Na koniec do wyłączonej zupy dodajemy serek, miętę i wszystko miksujemy.Dekorujemy ztarkowaną rzodkiewką i listkami mięty
Komentarze