Zupa krem z rzodkiewek z serkiem topionym i miętą

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zupa jest delikatna a zarazem wyrazista dzięki mięcie

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 pęczki rzodkiewek
    1 cebula
    olej lub masło klarowane
    1 duży ziemniak
    1 l bulionu drobiowego może być z kostki
    100 g serka topionego
    pieprz
    sól
    1/3 szkl listków mięty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa krem z rzodkiewek z serkiem topionym i miętą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy i obieramy, zostawiamy kilka rzodkiewek do przystrojenia a resztę kroimy w dużą kostkę. Na patelnię wkłądamy masło i złocimy cebulkę po czym dodajemy resztę warzyw. Podsmażamy wszystko 5 minut do zrumienienia, zalewamy bulionem i doprawiamy solą i pieprzem.Gotujemy około 10 minut. Na koniec do wyłączonej zupy dodajemy serek, miętę i wszystko miksujemy.Dekorujemy ztarkowaną rzodkiewką i listkami mięty
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rzodkiewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować