Laguna@123
Gdy lato powoli zbliża się ku końcowi, a w powietrzu coraz bardziej czuć nadchodzącą jesień, wiele uprawnych pól rozkwita, kusząc nas swymi kolorami. Bogactwo warzyw jest w tym okresie ogromne, co stanowi raj dla wszystkich smakoszy. Pięknie prezentują się kuliste dynie, przyciągające wzrok swą pomarańczową skórką, oraz papryki tworzące całą paletę barw. Połączenie tych składników musi być eksplozją nie tylko barw, ale co chyba ważniejsze smaków, których wynikiem jest zupa krem z pieczonej dyni i papryki.
4.44 (170 ocen)
Porady
Cukier dodany do cebuli spowoduje karmelizację, co daje dodatkowy aromat. Warto postarać się o młodą dynię, by móc dodać również skórkę, tak jest o wiele zdrowiej. Można podawać jak na zdjęciu skropione sokiem z cytryny i skórką z grzankami z chleba i pietruszką, ale świetnie sprawdzą się też różnego rodzaju sery długodojrzewające jak np. parmezan.
Komentarze