Zupa krem z kabaczka

4.15 (200 ocen)

  • 60 min

Niedawno zebraliśmy z działki nasze pierwsze kabaczki. Uwielbiamy sezonowe warzywa, są pełne niesamowitego aromatu, pełne witamin...zawsze kojarzą nam się z czasami dzieciństwa. Krem z kabaczka jest niezwykle aksamitny i delikatny w smaku.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kabaczek
    2 marchewki
    1 cebula
    1 łyżka masła
    szczypiorek
    gałka muszkatołowa
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.15 (200 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa krem z kabaczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew kroimy w kostkę.

    Cebulę siekamy.

    Kabaczka obieramy, usuwamy nasiona i kroimy w kostkę.

    Warzywa dusimy pod przykryciem na maśle.

    Po 15 min zalewamy wrzątkiem (1,2 l) i gotujemy pod przykryciem kolejne 15 min. Następnie studzimy i blendujemy.

    Ponownie wstawiamy na palnik, podgrzewamy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

    Podajemy z posiekanym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować