Zupa krem z jesiennych warzyw

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną i aromatyczną zupę przygotowaną z jesiennych warzyw. Polecam podać z ugotowanym makaronem Lubella.

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 l domowego rosołu
    2 kolby kukurydzy
    2 średnie marchewki
    1 mała pietruszka
    1 średnia cebula
    2 ząbki czosnku
    1 duża papryka
    2 łyżki oleju
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    słodka papryka do smaku
    kurkuma do smaku
    150 gram makaronu Lubella jajeczna 5 jaj
    woda do gotowania makaronu
    woda do gotowania kukurydzy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Rosół

Zupa krem z jesiennych warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa krem z jesiennych warzyw 1. Kolby kukurydzy obieramy z liści i gotujemy w osolonej wodzie przez około 30 minut ( na półtwardo ). Studzimy i nożem ścinamy ziarenka kukurydzy z twardego środka.
    Do garnka wlewamy rosół i zagotowujemy. Marchew i pietruszkę myjemy i obieramy, kroimy na mniejsze kawałeczki. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę.
    Paprykę myjemy i wycieramy ściereczką, czyścimy i usuwamy pestki. Kroimy w kostkę.
    Pokrojone warzywa przesmażamy na rozgrzanym oleju i wkładamy do gotującego się rosołu, dokładamy ziarna kukurydzy i gotujemy do miękkości.
    W międzyczasie gotujemy makaron według instrukcji na opakowaniu.
    Pod koniec gotowania zupę doprawiamy i odstawiamy do lekkiego ostudzenia. Blendujemy na gładki krem i podajemy z ugotowanym makaronem. Przed podaniem dekorujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować