Zupa krem z jarmużu

4.51 (152 ocen)

Zupa pełna witamin którą powinniśmy częściej spożywać, ale cóż widocznie nie wszyscy za nią przepadają Jest szybką w przygotowaniu i bardzo smaczną

Składniki:

  • liści jarmużu - 350 g
    pietruszka - 1 szt
    marchewka - 2 szt
    seler -kawałek
    por - kawałek
    czosnek - 3 ząbki
    liść laurowy
    ziele angielskie- 3 ziarenka
    sól i pieprz
    ziemniaki -3 szt
    woda - 1,5 l
    cebula - 1 szt
Wystaw ocenę:

4.51 (152 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa krem z jarmużu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obrać, opłukać pokroić w kostkę.
  • 2. Jarmuż umyć, usunąć grube nerwy, pokroić.
  • 3. Cebulę obrać pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu.
  • 4. Do garnka wlać wodę, osolić zagotować.
  • 5. Następnie dodać warzywa pokrojone w kostkę , obrany czosnek , cebulę i przyprawy , gotować do miękkości.
  • 6. Pod koniec gotowania dodać jarmuż, gotować jeszcze kilka minut.
  • 7. Zupę zmiksować na krem, doprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać z grzankami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jarmuż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować