Zupa-krem z fasolki szparagowej

4.48 (154 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mój mąż bardzo lubi wszelkie nowości. Zupa z fasolki jest smaczna, a jej zrobienie nie zajmuje dużo czasu.

Składniki:

  • 50 dag zielonej fasolki szparagowej (poza sezonem może być mrożona)
    2 średnie marchewki
    1 kostka rosołowa
    150 ml śmietany 18-proc.
    sól, pieprz
    maggi
Wystaw ocenę:

4.48 (154 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa-krem z fasolki szparagowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa-krem z fasolki szparagowej 1. Fasolkę myjemy, osączamy i wrzucamy do garnka. Marchewki obieramy, myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i wkładamy do garnka z fasolką.
  • Zupa-krem z fasolki szparagowej 2. Wlewamy tyle wody, by sięgała ok. 1,5 cm nad warzywa. Wrzucamy kostkę rosołową i gotujemy tak długo, aż warzywa będą miękkie.
  • Zupa-krem z fasolki szparagowej 3. Zupę miksujemy na krem o jednolitej konsystencji. Wlewamy ok. 1,5 szklanki przegotowanej wody, dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i maggi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować