Zupa- krem z dyni z imbirem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dodany do zupy imbir sprawia ,że rozgrzewa nas gdy wracamy do domu zmarznięci.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - dynia wypestkowana: 1 kilogram
    - kostki drobiowe: 2 sztuki
    - śmietana 30 %: 0.5 szklanki
    - puree ziemniaczane sypkie: 3 łyżki
    - imbir starty: 1 łyżka
    - grzanki: 1 opakowanie
    - Vegeta,sół,pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa- krem z dyni z imbirem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynie obrać ,wydrążyć z pestek i pokroić w kostkę.
  • 2. W garnku zagotować 1 litr wody z 2 kostkami drobiowymi i włożyć pokrojoną dynię.
  • 3. Wszystko gotować niedłużej niż 15 min,dodając starty świeży imbir lub suszony.
  • 4. Zdjąc garnek z ognia dodać śmietanę, doprawić do smaku vegeta solą i pieprzem.
  • 5. Całość dokładnie zmiksować wsypując puree ziemniaczane..
    Rozlać zupę-krem do miseczek i posypać grzankami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

4.96 (186 ocen)

Zupa krem z dyni.

To może cię zainteresować