Zupa krem z dyni, marchewki i papryki

4.48 (150 ocen)

  • 60 min

Lekko rozgrzewający krem z dyni, marchewki, ziemniaków i czerwonej papryki. Podajemy z czosnkowymi grzankami.

  • 60 min

Składniki:

  • ok 4-5 litry bulionu drobiowego,
    4 duże marchewki,
    1 czerwona papryka,
    3 duże ziemniaki,
    1 cebula,
    2 liścia laurowe,
    3 ziela angielskie,
    2 ząbki czosnku,
    1 kg dyni,
    puszka pomidorów,
    sól i pieprz do smaku,
    słodka papryka, imbir, kurkuma ok pół łyżeczki,
    1 łyżka ziaren kolendry,
Wystaw ocenę:

4.48 (150 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa krem z dyni, marchewki i papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę, ziemniaki, paprykę i cebulę kroimy w kosteczkę. Podsmażamy w garnku na łyżce masła i zalewamy bulionem drobiowym dodajemy liście laurowe oraz ziela angielskie.

    Po 15 minutach wrzucamy dynię pokrojoną w kosteczkę, gotujemy ok 10 minut. Aż wszystko będzie miękkie. Następnie dodajemy pomidory, przyprawy oraz zioła.

    Gotujemy chwilkę, wyjmujemy liście i ziela i miksujemy blenderem na gładki krem. Możemy podawać z grzankami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować