Zupa krem z cebuli

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepyszna zupa, która smakuje całej rodzinie.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duża marchewka
    3 ziemniaki
    1/4 selera
    1/2 korzenia pietruszki
    Łyżka natki pietruszki
    Ok. 1,5 litra bulionu warzywnego
    4 cebule
    Serek topiony (np. O smaku szynki)
    Sól, pieprz
    Jogurt naturalny
    Pestki dyni
    Chleb (na grzanki)
    2 łyżki masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krem

Zupa krem z cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Krojenie 1. Wszystkie warzywa obieramy i kroimy w kostkę. Gotujemy je w bulionie warzywnym dopóki nie będą miękkie.
  • Przygotowanie cebuli 2. Cebulę kroimy i podsmażamy do zeszklenia. Dodajemy cebulę do bulionu. Gdy wszystkie warzywa będą miękkie, zdejmujemy całość z palnika a następnie dodajemy serek topiony.
  • Ciąg dalszy przygotowania 3. Czekamy aż serek się rozpuści, następnie, gdy całość nieco ostygnie, zawartość garnka blendujemy na gładki krem, doprawiamy solą i pieprzem według uznania. Nakładamy na talerze, dekorujemy jogurtem naturalnym, pestkami dyni oraz dodajemy upieczone wcześniej grzanki. Smacznego!

Porady

Dla lepszego smaku można dodać odrobinę ostrej papryczki :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować