Zupa krem z batatów

4.99 (148 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis na zupę krem z batatów.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ½ l bulion
    1 batat
    1 czerwona papryka
    1 łyżka masła
    1 mała posiekana cebula
    2 ząbki czosnku
    ½ łyżeczka słodkiej papryki w proszku
    szczypta gałki muszkatołowej mielonej lub świeżo tartej
    sól, pieprz do smaku
    jogurt naturalny
    grzanki
    masło czosnkowe
Wystaw ocenę:

4.99 (148 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem

Zupa krem z batatów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Batata obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę. Paprykę przekroić na pól wyjąć gniazda nasienne i pokroić na mniejsze kawałki. Cebulkę obrać i drobno posiekać, a czosnek pokroić w cienkie paski. Wszystkie warzywa poddusić na maśle około 3-4 minuty.
    Następnie zalać bulionem i gotować do miękkości około 15 minut.
    Gdy warzywa będą już miękkie, wszystko zmiksować i doprawić do smaku przyprawami.
    Przed podaniem zrobić kleks z jogurtu naturalnego. Podawać z grzankami z masłem czosnkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bataty (słodkie ziemniaki)

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować