Zupa-krem cebulowa Nieki

0 (0 ocen)

  • 35 min

Wpadłam na pomysł by zrobić tą zupę z produktów, które znalazłam w lodówce. Znalazłam w internecie przepis na ww. zupę ale nie miałam wszystkich składników, więc zmodyfikowałam ją dodając produkty,które miałam i wyszła rewelacyjnie!!!! Moja siostra dietetyczka jadła ją aż się jej uszy trzęsły :D

  • 35 min

Składniki:

  • 1 marchew
    1/4 selera
    1/2 pietruszki
    mały kawałek pora
    3 średnie cebule
    3 ząbki czosnku
    0,5 szklanki białego wina (w moim przypadku to LA TORINA VERMOUTH BIANCO)
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    1 łyżeczka majeranku
    1 łyżeczka vegety
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    sól
    pieprz
    natka pietruszki
    2 kromki chleba z sezamem, siemieniem lnianym i otrębami
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa-krem cebulowa nieki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obieramy, przemywamy i wrzucamy do garnka z wodą posypujemy vegetą i gotujemy aż powstanie wywar warzywny.
  • 2. Cebulę i czosnek obieramy, a następnie kroimy w talarki,wrzucamy na rozgrzaną patelnie z masłem. Czekamy aż się cebula i czosnek zrumieni wtedy zalewamy winem
  • 3. Kiedy wino się nam zredukuje do połowy, przyprawiamy majerankiem i ziołami. Wszystko chwilę podsmażamy, później wrzucamy do wywaru warzywnego.Zabielamy zupę jogurtem dodajemy pieprz i sól do smaku i wszystko blendujemy na jednolita masę.
  • 4. Do tostera wrzucamy kromki aby się przypiekły. Zupę przystrajamy posiekana natka pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować