Zupa klopsowa

4.66 (219 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszną i sycąca zupę klopsową. Przepis pochodzi z mojego rodzinnego domu. Troszeczkę go zmieniłam i od siebie dodałam zielony koperek. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Na pulpeciki :
    25 dag mięsa mielonego
    1 jajko
    2 łyżki bułki tartej
    2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
    1 łyżka pokrojonego koperku
    3 łyżeczki przyprawy do mielonego
    Reszta składników :
    3 szklanki wody
    3 marchewki
    4 średnie ziemniaki
    1 łyżka przyprawy do zupy
    6 łyżek śmietanki 30 %
    5 gałązek zielonego koperku
Wystaw ocenę:

4.66 (219 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa klopsowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa klopsowa 1. Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. Marchewki obieramy i myjemy, kroimy w kosteczkę i wkładamy do gotującej się wody. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Koperek myjemy i kroimy na drobno.
    Do miski wkładamy mięso mielone, jajko,bułkę tartą, koperek i resztę składników. Wyrabiamy masę i formujemy małe pulpeciki.
    Pokrojone ziemniaki i pulpeciki wkładamy do garnka.
    Pod koniec gotowania dodajemy przyprawę do zupy i chwilę razem gotujemy. Gdy zupa jest ugotowana wlewamy śmietankę i wkładamy resztę koperku, mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować