Z zamierzeniem wypróbowałem to połączenie, wydawało mi się że ta zupa doda zarówno mocy jak i pysznej słodyczy truskawki.Ta modernistyczna zabawa wbrew moim oczekliwaniem była strzałem w 10.
5 min
Składniki:
250 ml parzonej kawy
150 dag truskawek (oczywiście mogą być mrożone)
125 ml wody
cukier
2 kostki czekolady
skrobia kukurydziana do zagęszczenia (może być ziemniaczana)
grzanki, biała czekolada do posypania
Zupa kawowo-truskawkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zaparzoną kawę przelewany przez gazę, aby był czysty płyn do garnka, dodajemy wodę i truskawki. Gotujemy tak z 15/20 min.
Następinie dodajemy pokrojone 2 kostki czekolady oraz cukier.
Gotujemy przez chwilę i zaprawiamy zupę skrobią rozpuszczoną w zimnej wodzie. Wlewamy, mieszamy i zagotowywujemy.
Gotową zupę wlewamy na talerz, układamy na niej grzanki i posypujemy białą czekoladą.
Komentarze