Zupa kawowo-truskawkowa

0 (0 ocen)

  • 5 min

Z zamierzeniem wypróbowałem to połączenie, wydawało mi się że ta zupa doda zarówno mocy jak i pysznej słodyczy truskawki.Ta modernistyczna zabawa wbrew moim oczekliwaniem była strzałem w 10.

  • 5 min

Składniki:

  • 250 ml parzonej kawy
    150 dag truskawek (oczywiście mogą być mrożone)
    125 ml wody
    cukier
    2 kostki czekolady
    skrobia kukurydziana do zagęszczenia (może być ziemniaczana)
    grzanki, biała czekolada do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Desery

Zupa kawowo-truskawkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gotowanie 1. Zaparzoną kawę przelewany przez gazę, aby był czysty płyn do garnka, dodajemy wodę i truskawki. Gotujemy tak z 15/20 min.
    Następinie dodajemy pokrojone 2 kostki czekolady oraz cukier.
    Gotujemy przez chwilę i zaprawiamy zupę skrobią rozpuszczoną w zimnej wodzie. Wlewamy, mieszamy i zagotowywujemy.
    Gotową zupę wlewamy na talerz, układamy na niej grzanki i posypujemy białą czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować