zupa kalafiorowo-brokułowa z wołowymi klopsikami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszna i pożywna zupa kalafiorowo - brokułowa z dodatkiem pulpecików wołowych i batatem zamiast ziemniaków. Polecam!

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ok. 2 litrów wywaru warzywnego lub rosołu
    kalafior
    brokuł
    1 batat
    1-2 marchewki
    mrożony groszek
    250 g mięsa wołowego
    jogurt naturalny lub śmietana
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa kalafiorowo-brokułowa z wołowymi klopsikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa kalafiorowo-brokułowa z wołowymi klopsikami 1. Mięso wołowe mielimy, doprawiamy solą i pieprzem. Zwilżonymi dłońmi lepimy malutkie pulpeciki. Marchew obieramy, myjemy i kroimy w kostkę lub półplasterki. Batat obieramy, myjemy i kroimy w kosteczkę. Brokuł oraz kalafior myjemy i dzielimy na mniejsze części. Wywar warzywny zagotowujemy, na gotujący wrzucamy pulpeciki i gotujemy ok 5 min. po tym czasie wrzucamy warzywa i gotujemy ok 8-10 min. Po tym czasie dorzucamy mrożony groszek i jeszcze chwilkę gotujemy. Na talerzu dodajemy jogurt lub śmietanę. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować