Zupa kalafiorowa z fasolką i koperkiem

5 (162 ocen)

Lekka i smaczna zupka jesienna. Z wykorzystaniem mrożonej fasolki. Zabielona śmietanką, z koperkiem

Składniki:

  • 2 marchewki
    2 łodygi selera naciowego
    Kawałek pora
    2 duże ziemniaki
    1 mała główka kalafiora
    300 g fasoli szparagowej mrożonej
    50 ml śmietanki 30%
    1 mały pęczek koperku
    Sól morska
    Pieprz biały

Wystaw ocenę:

5 (162 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa jarzynowa

Zupa kalafiorowa z fasolką i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki obrać, umyć, osuszyć, odciąć końce. Pokroić w drobną kostkę. Selera umyć, posiekać, por pokroić w kostkę.

    Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Wszystkie warzywa wrzucić do garnka, zalać wodą, dodać troszkę soli, zagotować. Zmniejszyć ogień.

    Kalafior umyć, podzielić na różyczki. Wrzucić do zupy.

    Fasolkę mrożoną pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do zupy. Gotować całość do miękkości warzyw.

    Zupę doprawić solą, pieprzem. Wlać śmietankę zagotować. Wsypać koperek i zamieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Kalafior Koper

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować