ZUPA KALAFIOROWA

5 (164 ocen)

  • 30 min

Pyszna i pożywna zupa kalafiorowa z ziemniakami.

  • 30 min

Składniki:

  • 6-7 ziemniaków
    1 średniej wielkości kalafior
    1 łyżka masła
    3-4 łyżki kaszy manny
    1 czubata łyżka Kucharka z hiszpańskimi pomidorami i węgierską papryką
    2 marchewki
    kawałek selera
    1 pietruszka korzeń
    pęczek koperku
    liść laurowy
    3-4 łyżki śmietany 18%
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (164 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa kalafiorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki pokrojone w kostkę wrzucamy
    do 2,5 - 3 litrów wrzącej, osolonej wody
    i gotujemy przez około 10 minut. Po tym czasie dodajemy kalafior podzielony na różyczki.
  • 2. Marchewkę, seler i pietruszkę trzemy na tarce
    o grubych oczkach i dodajemy do zupy.
  • 3. Następnie dodajemy liść laurowy, masło,
    łyżkę Kucharka i poszatkowany koperek.
    Całość gotujemy przez około 10-15 minut.
  • 4. Pod koniec gotowania wsypujemy kaszę manną
    i gotujemy na wolnym ogniu aż do zagęszczenia
    zabielamy śmietaną i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować